Overslaan en naar de inhoud gaan

Uw interieur is de spiegel van uzelf.

Uw interieur is de spiegel van uzelf

Bij de renovatie of afwerking van uw studio, appartement of loft gaat het niet uitsluitend over het vernieuwen van de waterleiding, de verwarming of de elektriciteit. Uiteraard zijn dat heel belangrijke elementen om kwalitatief en comfortabel te kunnen leven, maar die creëren op zich nog geen thuisgevoel. Thuisgevoel komt er pas wanneer uw interieur uw eigen innerlijke zelf weerspiegelt. Interieurs waarin u zich thuis voelt, zijn dan ook per definitie heel persoonlijk.

Een interieurstijl is een bepaalde sfeer waarmee u, uw interieur inricht. Welke inspiratie u in uw studio, appartement of loft hebt, hangt af van uw karakter, uw smaak, uw levensstijl en vaak ook van het type studio, appartement of loft. Wanneer u gaat renoveren, afwerken of inrichten, is het belangrijk dat u weet welke interieurstijl bij u past. Deze vaststelling ligt ons nauw aan het hart. 

Naast een 100 % kwalitatieve en technische renovatie, afwerking en inrichting streeft MLD Projects ook naar een 100 % kwalitatieve, esthetische omgeving. Een omgeving die de spiegel is van uzelf en waarin u zich meteen thuis voelt. Om dat persoonlijke interieur te creëren, werkt MLD Projects samen met een binnenhuisarchitect. Hiermee krijgt u als het ware een richtlijn die u helpt om de juiste kleuren, materialen, meubels en accessoires uit te zoeken. Kiest u binnen de interieurstijl, dan klopt het plaatje en krijgt u eenheid in uw interieur. De verschillende elementen vullen elkaar aan en versterken elkaar.

Een goede binnenhuisarchitect is erop getraind om die juiste keuzes bij uzelf te ontdekken en vorm te geven. Hij of zij zal ook vermijden om zijn of haar eigen stempel op uw interieur te drukken. Beschouw de samenwerking met onze binnenhuisarchitect als een reis die u samen onderneemt. Een reis die uitmondt in een interieur dat naadloos aansluit bij uzelf.

Om u wat inspiratie te geven, hebben we enkele interieurstijlen voor u verzameld. Uiteraard zijn er buiten deze populaire stijlen, nog veel meer interieurstijlen en moet iedereen zijn studio, appartement of loft inrichten zoals u het zelf wilt.

We create your home.

Enkele stijlen ter inspiratie.

Industrieel en authentiek

Deze stijl staat in de eerste plaats in het teken van het productieproces. Vooral voor ruimtes in historische, industriële panden met een groot, open interieur waarin verschillende woonfuncties in elkaar overgaan, kiest men er al eens voor om de industriële geschiedenis van het pand te integreren in het interieur. De constructie blijft dus zichtbaar en onafgewerkt. In een industrieel en authentiek interieur ziet u veel ruwe materialen zoals staal, beton, steen en onbewerkt hout. De materialen stralen één en al kracht uit. Meubels in deze woonstijl hebben een verweerd karakter doordat ze intensief zijn gebruikt. Donkere kleuren benadrukken de ruige kant van het interieur. Stoere vintage meubelen, neon of kunst geven je interieur pit.

Country of landelijk

De country of landelijke interieurstijl is één van de oudste interieurstijlen die we kennen. Toch is deze interieurstijl nog brandend actueel. De kenmerken van een landelijke woonstijl zijn comfortabel, klassiek, rustig, warm en gezellig. Het is een stijl van rust en harmonie waarmee u de landelijke charme in huis haalt. De kleurtoon zijn voornamelijk lichte kleuren zoals zandkleuren, gebroken wittinten en aardekleuren. In combinatie met comfortabele en natuurlijke materialen, kussens en een tapijt als sfeermaker. Authentieke elementen zoals antieke meubels zijn in deze stijl ook volledig op hun plaats. Een plek om helemaal tot rust te komen.

Klassiek

Rijk aan details en verfijnd. De klassieke stijl kenmerkt zich door kwaliteit en precisie. Ambachtelijk en meesterlijk afgewerkt. Het is een statige en elegante woonstijl met romantische invloeden. De stijl roept een aparte atmosfeer op waar de geschiedenis vanaf druipt. Luxe, glanzende stoffen en velours worden in dit interieur gecombineerd met leer. Op de vloer ligt donker hout, een visgraatparket of natuursteen. Geen ruwe oppervlakten, maar gepolierd en geboend. Op de wand kan een behang met grote print of een ingetogen kleur worden toegepast. Kleuren zijn nooit fel, maar wel rijk en verfijnd.

Modern

Het moderne interieur vloeide voort uit de Art-Decostijl. De voornaamste karaktereigenschap van de stijl is de vorm. In deze interieurstijl kan bijna alles. Objecten, uitgesproken kleuren, opvallende vormen en verrassende elementen. Een modern interieur straalt rust uit door het gebruik van strakke materialen en lijnen. De stijl gebruikt moderne vormen waaronder vierkanten en rechthoeken in combinatie met vloeiende lijnen. De belangrijkste materialen die worden gebruikt in een modern interieur zijn beton, marmer, glas, hout en kunststof.

Romantisch

Een romantisch interieur voelt warm aan, is comfortabel en vaak bevat het de nodige luxe. De materialen die gebruikt worden voor het romantisch interieur zijn vaak van hoge kwaliteit, ogen prachtig en voelen zacht aan. Ook karakteristieke houten vloeren, hoogpolig tapijt en luxe stoffering behoren tot de kenmerken in het romantisch interieur. Daarnaast spelen decoratie en persoonlijkheid een belangrijke rol in deze stijl. Pastelkleuren, veel bloemenmotieven en sierlijke, leuke decoratieve elementjes mogen zeker niet ontbreken. Een romantisch interieur is een interieur van dromen en nostalgie.

Puur en tijdloos

Een tijdloos interieur ziet er altijd fris en trendy uit. Dit blijvende karakter in een interieur creëert u door elementen te kiezen die jaren meegaan. Speel in op details en maak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en natuurlijke vezels. Het tijdloze interieur is ontworpen om functioneel te zijn. Het interieur is subtiel, aanpasbaar en overleeft modeperikelen. Als laatste is het belangrijk dat u in een tijdloos interieur kiest voor traditionele kleuren die blijvend zijn zoals beige, grijs en gebroken wit.

Wat zeggen onze klanten?

Familie Wanseele

Het afwerken van onze loft hebben we volledig in handen gegeven van MLD Projects. In eerste instantie hadden we als jong koppeltje het idee om alles zelf uit te voeren, maar omwille van het ontbreken van tijd en ervaring toch maar in zee gegaan met een ervaren firma om de werken uit te voeren. MLD Projects heeft dan ook alle werken uitgevoerd en we zijn enorm tevreden.

Familie Wanseele