Tips renoveren appartement gezocht? Hier zijn de 5 beste! | MLD Projects

De 5 beste tips voor het renoveren van uw appartement

Keuken-renovatie-appartement - Lees deze tips renoveren appartement!

Hebt u een oud appartement gekocht dat aan vernieuwing toe is? Wilt u het privé gedeelte van uw appartement verbouwen? Hebt u onlangs geïnvesteerd in een vastgoedproject? Of misschien heeft uw huidige woonst een (grondige) opknapbeurt nodig? Bij een renovatie van een appartement, studio of loft komt er heel wat kijken. Weet u niet hoe u eraan moet beginnen? Hieronder vindt u 5 tips renoveren appartement.

Appartement verbouwen? Daar komt veel bij kijken

Een groot appartement verbouwen kan ontmoedigend zijn maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Of u nu op zoek bent naar een complete renovatie of slechts een aantal kleine updates wilt doen, voor u zijn er heel veel opties beschikbaar. Noodzakelijke werken omvatten het bijwerken van elektrische bedrading, sanitair en andere structurele elementen van het appartement. Esthetische renovaties omvatten dan weer het schilderen van muren, het vervangen van vloeren, en het toevoegen van nieuwe armaturen of meubels.

Voor uw renovatieproject kan u uiteraard op zoek gaan naar een goede aannemer. In dat geval is het belangrijk de nodige tijd te nemen om verschillende aannemers in uw omgeving te onderzoeken en te vergelijken. De juiste aannemer zal uw renovatieproject succesvol en op tijd weten af te ronden.

Onze tip hierbij? Wilt u uw appartement verbouwen? Zoek dan een aannemer gespecialiseerd in appartementen, zoals MLD Projects er een is.

Maar u kunt uiteraard zelf aan de slag. We spelen u graag een aantal handige tips door.

Hier komen onze 5 beste aan: tips renoveren appartement

1. Appartement verbouwen? Doe eerst en vooral inspiratie op

Meteen de eerste van de tips renoveren appartement. Wilt u een appartement dat al een aanzienlijk jaar oud is renoveren, en niet alleen functioneel is, maar ook volledig naar uw smaak en stijl? Ga dan op zoek naar inspiratie.

Zit u nog met twijfels? Kies dan voor een moderne, tijdloze stijl die populair is. Een heel specifieke badkamer of aparte nieuwe keuken is leuk, maar het is een stuk lastiger te verkopen. Bovendien bent u daar sneller op uitgekeken.

Sint-Idesbald totaalrenovatieSint-Idesbald- totaalrenovatie appartement

 

  1. Leg uw budget vast

Wilt u uw appartement verbouwen? Bekijk dan hoe u er financieel voor staat. Welk budget kan u effectief spenderen aan de renovatiewerken? Ga zeker ook na of u geen recht hebt op bepaalde premies zoals de energiepremie of een bonus voor totaalrenovatie.

Wat uw budget ook is, één van de grootste troeven van MLD Projects is onze transparantie over timing en prijs.

U weet vooraf precies waar u aan toe bent. Na het opstellen van een gratis, vrijblijvende offerte wijken we niet meer van onze prijzen af. U krijgt van ons een vaste prijs. Uit ervaring weten we dat dit ook zeer wordt gewaardeerd.

Als u met een totaalaannemer werkt voor de renovatiewerken zorgt de project manager ervoor dat het zicht over de financiën bewaard blijft en goed opgevolgd wordt. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en weet u steeds waar u aan toe bent. U heeft telkens één aanspreekpunt, heel gemakkelijk!

  1. Maak een planning - Een van de zeker niet te vergeten tips renoveren appartement

U wilt uw appartement, studio of loft volledig of gedeeltelijk renoveren? Dan moet er heel wat gebeuren. Probeer voor uzelf een realistisch doel voor ogen te hebben wanneer de werken klaar moeten zijn. Denk eraan dat er eerst een ontwerp moet worden gemaakt en materialen moeten worden gekozen nog voordat de werken van start kunnen.

Toch liever even advies van iemand met vakkennis? MLD Projects neemt van begin tot einde alles op zich: van de planning en de uitvoering tot de coördinatie.

Werken met een expert maakt de uitvoeringstijd zo kort mogelijk, zonder aan kwaliteit te verliezen.

  1. Doe een beroep op experten

Laat u adviseren door een verbouwexpert. Een totaalaannemer weet perfect wat er wanneer moet gebeuren en kan binnen uw vooropgesteld budget blijven. Win advies in om ervoor te zorgen dat uw eindproduct zowel modieus als van hoge kwaliteit is.

Op zoek naar een aannemer voor de renovatie van uw loft, studio of appartement? Met de hulp van een vakman bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en gaan de werken vlot en zonder zorgen. Maar we begrijpen uiteraard dat u niet te veel wilt betalen. Daarom is het zo fijn dat u volledig vrijblijvend een gratis offerte kan aanvragen!

Een geweldig extraatje? Bij een erkend aannemer zoals MLD Projects krijgt u 10 jaar garantie op de uitgevoerde werken in uw studio, appartement of loft.

  1. Vergelijk gratis offertes

Voor de volledige werken of een gedeeltelijke renovatie kan u een beroep doen op een renovatiebedrijf. Bent u nog niet zeker welke soort renovatie voor u mogelijk is? Een offerte aanvragen is meestal volledig gratis. Bij MLD Projects is die ook nog eens volledig vrijblijvend.

De beste keuze is uiteraard niet altijd de goedkoopste offerte. Ga eerder voor een mooie prijs-kwaliteitverhouding. U wilt namelijk dat uw toestellen en materialen lang meegaan. Referenties van andere bouwbedrijven kunnen u soms helpen om de keuze te vergemakkelijken. Probeer bovendien te gaan voor een aannemer waar u zich goed bij voelt.

Wilt u ook uw appartement aan zee verbouwen? Dan staat MLD Projects zeker paraat.

U merkt het, er komt veel kijken bij het verbouwen van een appartement. Maar u bent er geraakt, dit was meteen onze laatste tip renoveren appartement.

Hoelang duurt een renovatie van een appartement, studio of loft?

Bij een totaalrenovatie van een appartement, studio of loft hebt u het voordeel dat de duur van de verbouwingswerken vaak veel lager liggen als deze voor een woning. Bij een appartement verbouwen hebt u ook geen bouwvergunning nodig om de werken uit te voeren, dus ook geen architect. Bij de totaalrenovatie van een appartement duurt de uitvoeringstermijn ongeveer 3 maanden. Alles hangt af van het type werken, de categorie van werken en de specifieke werken.

Gent keuken renovatie appartement Wc Gent appartement renovatie

Totaal- of deelrenovatie maakt uw appartement een pak waardevoller

Door een totaalrenovatie stijgt de woningwaarde van uw appartement, studio of loft. Dit zal ongetwijfeld voor een meerwaarde zorgen bij een mogelijke verkoop in de toekomst.

Zoekt u een partner voor de verbouwingen in uw appartement, loft of studio? MLD Projects begeleidt u doorheen de totaalrenovatie met vakmensen die hun werk met passie doen.

Bent u benieuwd naar een prijsofferte en tijdsinschatting? Contacteer ons vrijblijvend!

U krijgt antwoord binnen de 48 uur.

Ook geïnteresseerd in een renovatie keuken?  Of een renovatie badkamer? Of meteen een totaalrenovatie appartement?

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een renovatie appartement?