Voordelen van een appartement? Zoveel! | MLD Projects

Een huis of een appartement kopen?

voordelen-appartement

Kiest u best voor een huis of is een appartement een verstandiger keuze? Of u een huis of appartement wilt kopen, hangt grotendeels af van uw persoonlijke voorkeur. Het grootste voordeel van een appartement is dat het over het algemeen minder kost. Een appartement dat even groot, even mooi afgewerkt en even goed gelegen is als een huis, zal altijd goedkoper zijn

Wie graag in de stad wil gaan wonen, zal vooral veel appartementen tegenkomen op de woningmarkt. Bovendien geven huurders of kopers om verschillende redenen vaak de voorkeur aan een appartement.

De voordelen van een appartement

In een appartement wonen, heeft - naast het budget - heel wat voordelen waar u misschien nog niet aan gedacht had:

  • De troef van veel appartementen? Hun centrale ligging. Wilt u graag dichtbij een stadscentrum wonen en overal te voet of met de fiets naartoe kunnen? Dan is een appartement de beste optie!
  • In een appartement legt u sneller contact met uw buren. Dat is handig als u eens iets tekort zou komen, en ook qua veiligheid zit u beter met een extra paar ogen in uw gebouw.
  • Minder energieverbruik. Het voordeel van wonen op een verdieping is de vloer die niet koud wordt en u dus minder energiekosten hebt. 
  • Geen tuinonderhoud en dus meer tijd voor andere dingen!
  • Verbouwings- of herstellingswerken aan de gezamenlijke ruimtes, installaties of buitenzijde worden gecoördineerd door de syndicus. De kosten worden gedeeld met alle eigenaars en zijn dus niet enkel voor uw rekening.
  • Wilt u een eigen parkeerplaats of extra kelderruimte? Dan is het vaak mogelijk om deze apart te huren of aan te kopen.
  • Minder poetsen en onderhoud! Niet onbelangrijk, natuurlijk. Een appartement is compacter, maar als u de ruimtes goed benut merkt u daar nauwelijks iets van. U hoeft daarentegen minder oppervlakte te poetsen, wat voor veel mensen een groot voordeel is.
  • U kan van bovenaf naar buiten kijken, zonder dat voorbijgangers in uw woonkamer kunnen kijken. Zo lijdt uw privacy er niet onder.

Renovatie regio Brugge

Uw appartement laten renoveren?

Wilt u een appartement kopen om in te wonen of te verhuren? Heeft het nog wat opknapwerk nodig? MLD Projects is de ideale aannemer voor al uw renovatiewerken! Wij verbouwen uw appartement, groot of klein, en bieden u een duidelijk stappenplan zodat u op alles voorbereid bent. Door onze ervaring kunnen we qua timing en budget alles perfect inschatten. Geen vertragingen of onverwachte kosten, dus! Meer weten? Bekijk ons stappenplan of neem vrijblijvend contact op.

 

Ook geïnteresseerd in een renovatie keuken? Of een renovatie badkamer? Of meteen een totaalrenovatie appartement?

--> Of inspiratie nodig over de renovatie van uw appartement?