Verplichte maatregelen bij renovaties in 2020 | MLD Projects

Verplichte maatregelen bij renovaties in 2020

Verplichte renovaties appartement

Wist u dat er enkele verplichte maatregelen bij renovaties in 2020 zijn? Zowel bij het renoveren, afwerken als inrichten van uw appartement of loft.

Het uitvoeren van renovatie-, afwerkings- of inrichtingswerkzaamheden kan u veel geld opleveren, bij gebruik van energiezuinige materialen en voor appartementen en lofts ouder dan 10 jaar. MLD Projects zoekt het graag voor u uit.

Wat zijn de verplichte maatregelen bij renovaties in 2020?

Kosten van de renovatie

Renovatiewerken in bestaande appartementen of lofts (ouder dan 10 jaar) krijgen een lager btw-tarief van 6%. De werken moeten dan wel door een aannemer worden uitgevoerd.

Het bouwjaar van het appartement of loft heeft weinig invloed op de prijs van de renovatie. Een appartement of loft van de jaren 50 heeft dezelfde uitdaging als deze uit de jaren 80.

Maatregelen voor appartementen en lofts

  1. Plaatsen van driedubbele of hoogrendementsbeglazing

Tegen eind 2020 moeten alle ramen van uw appartement of loft van driedubbele of hoogrendementsbeglazing voorzien zijn. Als u deze keuze maakt, kan u aanspraak maken op een premie.

  1. Plaatsen van rookmelders

Het installeren van rookmelders is ook verplicht in elk appartement of loft tegen eind 2020. Het voorstel werd goedgekeurd in 2017 door het Vlaams Parlement. Het wordt aangeraden om rookmelders te plaatsen in elke ruimte, behalve de badkamer en keuken.

  1. Vervangen van verwarmingsketel

De Vlaamse Overheid wil met het energierenovatie programma de verouderde verwarmingsketels in de appartementen en lofts bannen.

Wenst u meer info over de verplichte maatregelen bij renovaties in 2020 voor uw appartement of loft? Contacteer ons via het formulier op onze contactpagina.

 

Ook geïnteresseerd in meer info over een renovatie keuken? Of een renovatie badkamer? Of meteen een totaalrenovatie appartement?

--> Of in de blog bevolking veroudert, wat zijn de gevolgen voor de woningmarkt?